OVER BS&E

“Wie werkelijk kennis heeft, dus een gezond verstand heeft, doet niemand kwaad. Die koopt mooie boeken, die richt voor zichzelf een mooie bibliotheek in en die wacht vervolgens, heel rustig, op de dood die onvermijdelijk volgen zal. En dan begint alles weer opnieuw. De boeken worden verkocht, de nieuwe eigenaren worden bibliofielen, richten smaakvolle bibliotheken in, et cetera. Het is een verhaal zonder einde. En daarom zo prachtig. Ik noem het gemakshalve maar geluk”

[Boudewijn Büch]

< 2021

Ik weet niet meer precies wanneer ik met de originele BS&E-blog begon. Er zijn er een aantal geweest in de loop der jaren. De eerste moet vlak voor of vlak na de millenniumwissel online verschenen zijn en heette toen nog “Bibliotheca Studentica” aangezien mijn verzameldrift zich toen nog focuste op studentenliedboeken en alles wat te maken had met de geschiedenis van het studenten- en universiteitsleven. Later kwamen ook “erotica” in beeld en werd de collectie omgedoopt tot “Bibliotheca Studentica & Erotica”. Ondertussen kwamen er nog tal van andere verzamelonderwerpen bij (poëzie, bibliofiele uitgaven, manuscripten,…), maar er werd besloten om de naam niet iedere keer verder uit te breiden.

> 2021

Er verschenen in de loop der jaren honderden blogposts online op de verschillende BS&E-blogs. Heel wat van die teksten vond ik bij nader inzien niet meer interessant of goed genoeg om online te laten staan. Omdat ik geen zin had om al die posts een voor een aan een kwaliteitscontrole te onderwerpen en/of te verwijderen, haalde ik in januari 2021 de grove borstel boven en verwijderde ik alle posts. Zo kon met een volledig schone lei gestart worden om te bloggen over nieuwe en oude aanwinsten.