Boe(da)/(ken)pest

IMG_20130910_142045A
Ik kom weer veel te weinig aan boekenbloggen toe. Niet omdat er geen boeken meer gekocht worden – au contraire: ik plunder meer dan ooit boekhandels, antiquaren & ’t internet – maar omdat ik weer met 1001 – teveel, volgens mijn echtgenote – andere dingen bezig ben.
Gelukkig moet/mag ik af en toe nog eens een paar dagen naar ’t buitenland voor de job. In ballingschap in een luxueuze hotelkamer & ver weg van die 1001 andere afleidende dingen kan ik dan wel de tijd vinden/maken om – na het plunderen van de lokale boekhandels & antiquaren – nog eens wat letters te wijden aan papier.
Gisteren arriveerde ik in Boedapest & het stikt hier van de boekhandels & antiquaren. In de paar vrije uren die ik gisteren & vandaag had, bezocht ik er vijf op wandelafstand van mijn hotel & haalde al een bescheiden – we moeten budgetteren – maar mooie buit binnen: 5 stuks Hongaarse poëzie in Duitse of Engelse vertaling, een memoire van/door Imre Kertész (de Hongaar die een paar jaar geleden de nobelprijs literatuur kreeg), iets voor de studentica-collectie (een liedboekje met Latijnse vaganten/studentenliederen) & wat erotica (een bibliofiele uitgave van een ‘surrealistisch’, pikant, door Goethe uit het Frans vertaalde verhaaltje + een bijzonder 19e-eeuws boekje met ‘aangebrande verhalen, mopjes & plaatjes’ voor de sigarenrokende man).
Meer over al die fijne aanwinsten: later vandaag, vanavond & morgenavond. Nu weer aan het werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s