solden shoppen

Echtgenote ging vanmorgen – alweer – ‘solden shoppen’, maar was – gelukkig voor de bankrekening – vroeger dan gepland terug thuis. Dat stelde mij in de gelegenheid om te gaan shoppen ‘as usual’; te weten: tweedehands. Of ik nu een jeans van 150 euro koop in een Levi’s store of eentje van 3 euro in de Kringloopwinkel…een ding is zeker: op nen ik & ne gij – zoals ze dat zeggen – scheurt dat ding ter hoogte van mijn kruis & knieën toch van mijn lijf. Vandaar mijn voorkeur voor de tweede optie; dan blijft er 147 euro over om aan boeken uit te geven.

De totale rekening bedroeg vandaag 30.75 euro.
Behalve een ‘nieuwe’ bootcut jeans, een gigantisch coole bruin-gouden broek, twee hemden & een lappendeken (voor als Aaron Adam me vergezelt in mijn schrijfhok/atelier), droeg ik voor die aimabele prijs ook nog 15 boeken mee naar huis.

De collectie erotica werd aangevuld met drie titels: “Gedwongen ontucht” (ongetwijfeld een barslecht geschreven verhaaltje van niks, maar wél met middenin 8 foto’s die, toen het boekje uitgegeven werd, voor ‘pornografisch’ moesten doorgaan; tegenwoordig krijgt zelfs een ontluikende puber daar geen stijve meer van), “Begeerte was mijn gezel” (voor 25 eurocenten laat ik zo’n hilarische titel niet liggen) & “De dwaze maagd” (een “geautoriseerde vertaling” – wat dat ook mag wezen – van een vermoedelijk – originele titel wordt niet vermeld – Frans origineel; aangezien het boek eindigt met “Parijs 1951”).

De collectie studentica werd aangevuld met twee boekjes die ooit toebehoorden aan Walter Palmen. In de jaren ’40 van de vorige eeuw was die student in Leuven. Later – zo leert Google – was ie lector aan de EHSAL en de universiteit van Leuven.
De “Syllabus van den kursus in Latijnsche en Middeleeuwsche paleografie” (1941 – PL. F. Lefèvre) werd grondig bestudeerd & is rijkelijk voorzien van onderstrepingen & aantekenigen in zwart, rood & groen potlood.

De “Inleiding tot de studie der Kerkgeschiedenis” was blijkbaar minder interessant: slechts in enkele hoofdstukken zijn er sporadische markeringen aangebracht.

Verder ook heel erg blij – hoewel ’t slechts zijdelings (Verschaeve was een ideologisch voorbeeld voor veel Vlaamse scholieren & studenten die ’t vuur aan de lont van de Vlaamse studentenbeweging staken) met ‘studentica’ te maken heeft – met ’t tiendelige ‘Verzamelde Werk’ (1955 – uitgeverij Zeemeeuw – Brugge) van Cyriel Verschaeve. Onder andere omdat de Kringloopwinkel – die vaak behoorlijk prijzig is voor recentere/bekendere boeken – geen flauw benul had wat ze in dit geval verkochten & er dus een prijs opkleefden die een fractie is van wat er in antiquariaten voor gevraagd wordt.

Een gedachte over “solden shoppen

  1. ik heb diezelfde verzamelde werken in een gelijkaardige winkel gekocht voor een evenzo lage prijs, terwijl de vorige eigenaar onbewogen deze boeken op de plank gezet heeft, en zijn erfgenamen ze even onbewogen naar het goede doel gebracht heeft… De antiquariaten hopen op een mooie prijs, maar ze blijven daar ook eeuwen op dezelfde plaats staan. Ga naar een antiquariaat, en onderhandel over de prijs. Verkocht is verkocht, niet verkocht is geen geld. Ik ben daar bikkelhard in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s