Mededeling vanwege het Rectoraat van de Rijksuniversiteit te Gent & andere cadeautjes

In januari 2010 kreeg ik al een gescande versie van eenMededeling vanwege het Rectoraat van de Rijksuniversiteit te Gent (over oproer & rellen n.a.v. een rectoraal verbod om in ’t openbaar pornofilms te spelen in universiteitsgebouwen) toegestuurd vanuit de Blumengarten Bibliothek.
Vandaag leverde de post een pakket met daarin het origineel & een bijhorende, handgeschreven – ah, die goeie oude stempel! – briefje dat van diep inzicht getuigde: “…misschien hoort dit document toch meer thuis in een bibliotheek waar andere studentikoze streken hun sporen nagelaten hebben. Zowel in de bibliotheek als bij de conservator, denk ik. Beschouw dit als een vriendschappelijke gift tussen twee dromers, en hun beider droombibliotheek”

Kijk. Daar worden wij errugh vrolijk van.

In datzelfde pakket ook een exemplaar van “Rijksuniversiteit Gent 1817-1967”; op de titelbladzijde (onleesbaar) gesigneerd & gedateerd 18/X/67.
In dat boek: een krantenartikel (uit De Morgen van 19 & 20 maart 2005) over het eredoctoraat dat Desmond Tutu kreeg van de Universiteit Gent.

En ook nog in datzelfde pakket: een kleurenkopie van het eerste nummer van de derde jaargang (april 1952) van “Tijd en Mens” (tijdschrift van de nieuwe generatie). Met daarin artikelen van Hugo Claus, L.P. Boon, Marcel Wauters, Simon Vinkenoog, Piet Van Aken & 1 essay van Jan Walravens – tevens meteen de aanleiding voor het toezenden aan de Bibliotheca Erotica – met als titel “Mislukt in de Morgen. De betekenis van Sade”

De heer Peeters heeft zich door deze nobele daad bijgeschreven op het lijstje halfgoden aan wie eeuwige dank verschuldigd is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s