85 & 86

 Ik heb een hekel aan sneeuw, ik heb een hekel aan winkelen & ik heb een hekel aan massa’s mensen om mij heen. Vriendins voorstel om gisteren ’t Stad in te trekken – terwijl alle winkels open zijn voor kerstgewinkel & Studio Brussels glazen huis extra ramptoeristen aantrekt – was dus eigenlijk compleet van de pot gerukt.

Ter verzachting van het leed een antiquaraat in de Hoogstraat binnengeduikeld & er twee studentica (boekaanwinst n° 85 & n° 86 van ’t jaar) aangeschaft:

Beeckmans “De studentenrevolte van 1924/25 te Leuven” (Antwerpen/Amsterdam – De Nederlandsche Boekhandel – 1975) had ik ooit al, maar raakte ik – wellicht tijdens een of andere verhuis – ook weer spoorloos kwijt.

De Neefs “De eerste vrouwelijke studenten aan de universiteit te Leuven (1920-1940)” (Leuven – Acco – 1985) is hopelijk even interessant als Simon-Van der Meerschs “De eerste generaties meisjesstudenten aan de Rijksuniversiteit te Gent. (1882/1883 tot 1929/1930)” (Gent – RUG Archief – 1982) dat ik enkele jaren geleden las.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s