Tranen voor Coltrane

Er zijn fans die nog nooit een foto van de cover zagen – dat is bij deze opgelost; geen dank – en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de bundel uit 1977 is, in (zeer) bescheiden oplage verscheen & niet of nauwelijks te vinden is in bibliotheken (methadon voor echte bibliofielen die natuurlijk gewoon hun éigen exemplaar willen hebben) of in het antiquare circuit.

Onlangs werd er eentje geveild via Ebay. De veiling werd afgeklopt op 177,25 EUR.  Uhu…dat leest u goed: honderdzévenenzéventig euro’s & vijfentwintig eurocenten voor een poëziebundel met Abba op de cover (dat kan nooit veel goeds beloven; ook niet bij Berckmans).

Zelfs ik ben zo gek niet om daar zoveel poen voor neer te dokken; zeker niet in een maand dat ik eigenlijk al nét iets teveel poen over de balk gesmeten heb voor andere Berckmans-aanwinsten.

Maar…nooit de beer verkopen voor ie in ’t bos gescheten heeft…met een héél, héél, héél, héél, hééééél klein beetje geluk kan ik morgen toch nog een exemplaar op de kop tikken voor een prijs die – op z’n zachtst gezegd – hilarisch is. Maar goed…niet te vroeg ‘Gloria!’ kraaien, dus…en hout vasthouden ondertussen. Véél hout, deze keer. Want een ezel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s