zondagsboeken, zevenslapers & zwartjes

ZONDAGSBOEKEN

De Markies…ik ben er dol op. Niet alleen die vuilbekkende D.A.F. Maar ook die in de Antwerpse Hoogstraat. Want zelfs op ijskoude, winterse zondagen – zoals gisteren – kan je je daar heerlijk warmen aan een rijkelijk boekenaanbod. Heel even leek het er op dat, toen we er gisteren passeerden tijdens een ‘familie-uitstapje’, we er gewoon voorbij zouden lopen. Dat deed even pijn. Maar gelukkig is ook de schoonzus een beetje boekengek & werden er snel enkele honderden pagina’s letters – in de vorm van ‘Wij’ (Olyslaegers) & ‘Hoe ik nooit de ronde Frankrijk voor min-twaalfjarigen won’ (Victoria) – buit gemaakt voor we ons verder warmden met absint iets verderop.

 

ZEVENSLAPERS

Vorige week een weekje ziek thuisgezeten. Ondertussen waren op kantoor twee pakketten toegekomen. In één daarvan: de’ verhalenbundel ‘Vergeet niet wat de zevenslaper zei’ (1999). Mijn Berckmanscollectie groeit, traag & gestaag, weer aan tot wat ze ooit was voor ik ze, jong & onbezonnen, bij De Slegte dumpte om plaats te ruimen in de boekenkast.

 

ZWARTJES

“Université Lovanium 1954-1964”, een boekje dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Congolese K.U.L.-kloon in Léopoldville, is gewoon een leuke hebbeding voor de studenticacollectie. Een korte geschiedenis, de statuten & reglementen, veel saaie hoofdstukken over de verschillende lespakketten & een boel leuk foto’s van zwartjes in witte uniformpjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s