muf

de onlangs aangeschafte, tweedelige, ‘nouveau dictionnaire de sexologie‘ werd vanmorgen – nauwelijks 36 uren na verzending in frankrijk – afgeleverd; netjes verpakt in een stevig doos & grote hoeveelheden bubbelplastic. het uitpakken was al een feest op zich.

de twee boekdelen & de opbergdoos zagen er, zoals beschreven, ‘wat afgeleefd’ uit, maar een kiesoor die daar van wakker wil liggen.

wat ik wél erg vervelend vond & vind: ze ruiken verschrikkelijk muf; zo’n natte, duffe, zurige, misselijkmakende geur die heel intrusief je neusgaten binnenmarcheert & er als een horde hooligans amok schopt.

als ik in een (niet-virtueel) antiquaraat een boek in de hand neem & het stinkt dan vertik ik het te kopen – hoe interessant, uniek, waardevol,… het onderwerp of het boek in kwestie ook mag zijn.
géén stinkende boeken in mijn boekenkast!

bij een online-aankoop als de deze ruik je dat helaas pas op ’t moment dat de boeken geleverd worden.

zijn er manieren om stinkende boeken weer lekker te laten ruiken????

Advertenties

2 gedachtes over “muf

  1. diterIk mail je. Het bericht is een beetje hilarisch, maar de essentie (in dit kader is "essence" een betekeninsvol woord)is wel correct. Alleen niet de verkeerde remedie voor correct aanzien. Maar je hebt de jaren van verstand al bereikt. Mag ik verhopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s