blauwbaardje in de ruimte

eentje voor de collectie boon-erotica: blauwbaardje in de ruimte (1973; l.p. boon verzorgde de tekst, zijn zoon jo boon de foto’s).

het werd pas gisteren besteld & is dus nog niet geleverd, maar je kan er vergif op innemen dat het (zoals de andere ‘erotische’ werken van boon) literair gezien een niemendalletje zal zijn.

in een interview ‘ten huize van’ & met joos florquin vertelde boon onder andere het volgende over dit boek:

“Het [voorafgaande boek ‘Blauwbaardje in Wonderland’; AW] verhaalt de seksuele ontwikkeling van een kind dat meisje wordt. Heel haar seksuele beleving wordt verbloemd verteld in een pornografisch verhaal, ge kunt het ook poëtische erotiek noemen: het meisje gaat eerst met een kabouter naar bed, dan met de prins, dan met de koning.

Ik heb op dat verhaal ooit een vervolg geschreven dat ‘Blauwbaardje in de ruimte’ heet en daarin gaat het meisje met een ruimteschip mee. Ik heb het nooit gepubliceerd omdat, toen ik ermee klaar was, juist de film Barbarelle uitkwam en de overeenkomst met de reis van mijn Blauwbaardje in de ruimte was zo flagrant, dat iedereen zou gedacht hebben dat het plagiaat was. Daar zat anders wel wat in: Blauwbaardje opent een ruimtebar en maakt nog alle soorten gekke karpersprongen.”

Advertenties

2 gedachtes over “blauwbaardje in de ruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s