Museumnacht in de Erfgoedbibliotheek (16 augustus)

Heb je een boekenschat op zolder? Koester je in je boekenkast enkele oude boeken en boekjes? Een zeventiende-eeuws prentenboek, een eerste druk van Hugo Claus “Verdriet van België”, een oud schoolboek, een kostbare bijbel, een vooroorlogse strip?

Tijdens Museumnacht ontdek je hoe kostbaar je kleinoden zijn. De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience nodigt je uit om je eigen schatten te laten schatten. Twee Antwerpse boekenexperts bieden hun expertise aan: Erik Tonen (Antiquariaat Erik Tonen) en Johan Devroe (boekenveilinghuis The Romantic Agony) schatten jouw al dan niet kostbare boeken. En de specialisten van de bibliotheek bieden achtergrondinformatie over boeken, auteurs en drukkers. Ook als je boek ‘niets waard’ is, ga je nog met een mooi verhaal naar huis!

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience herbergt in haar magazijnen tal van schatten. In de historische Nottebohmzaal tonen we een selectie uit Zichtbaar Zeldzaam, de mooiste werken uit de bewaarcollectie.

Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
Meer informatie: www.museumnacht.be

Ik trek er naartoe met mijn ‘Ne Praeter Modum’-manuscript. Ik wil weten of de liederen van Jacob van Lennep in dit handschrift ook effectief in zijn handschrift geschreven zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s