Heyndrickx eindelijk compleet

Het Studentenliederboek dat Karel Heyndrickx bij het einde van de negentiende eeuw in Leuven samenstelde, bestaat in 2 uitgaven die ieder uit 3 delen bestaan.
Van de eerste druk (1899) bezit ik al heel lang de twee delen van het liedboek met partituren. Dat er bij die twee delen ook nog een “Bijvoegsel” hoort, ontdekte ik pas nadat ik het “Bijvoegsel” van de “Volksuitgave” (wellicht 1903) kocht en, naar aanleiding van die aankoop, ging grasduinen in de catalogi van een aantal bibliotheken. Een aantal maanden geleden vond ik in De Sleghte aan ’t Rubenshuis ook de twee liedboekdelen met partituren van de volksuitgave.

Er bevinden zich dus momenteel 5 van de 6 delen die ooit werden uitgegeven in de Bibliotheca Studentica. Héél binnenkort komt daar ook het 6e deel – het missende “Bijvoegsel” bij de druk van 1899 – nog bij. Helaas is de kaft en de bladspiegel van het boekje om een of andere reden – een foutje van de drukker? een dom idee van de oorspronkelijke eigenaar – ‘afgesneden’. Nu is het dus nog zoeken naar een ongeschonden exemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s